mrt 122019
 

Verschil maken met ons onderwijs. Dat is wat velen van ons willen. En ook delen we het besef dat we met ons onderwijs mede vorm geven aan de toekomst van onze samenleving.
Samen leren leven, omgaan met polarisatie, verbinden en daardoor kloven overbruggen. Deze maatschappelijke thema’s komen naar voren, als we kijken naar de onderstroom van het onderwijs – bijvoorbeeld als we onderzoeken waarvoor het lerarentekort aandacht vraagt Het zijn thema’s die het onderwijs raken en waarop het onderwijs invloed heeft.

In het vinden van antwoorden op deze maatschappelijke vragen, komen steeds meer mensen tot de conclusie dat het huidige onderwijssysteem om verandering vraagt. Het onderwijs is in een fase van transitie – of mogelijk zelfs transformatie. Deze transitie is in zichzelf een beweging waar we allemaal een rol in spelen.

Naar aanleiding van de Systemische Werkplaatsen Onderwijs rondom het lerarentekort wordt door diverse onderwijsprofessionals de behoefte uitgesproken om te kijken naar ‘hoe we beweging in het onderwijs kunnen creëren’. Omdat we daarin zelf het verschil maken, onderzoeken we tijdens de Werkplaats van 22 mei de volgende vraag:

“Hoe kan ik beweging creëren in het onderwijs?”

Wil je met ons samen deze vraag onderzoeken, meld je dan hier aan, graag vóór 20 mei in verband met de catering.

Voor wie: alle professionals werkzaam in of voor het onderwijs, ouders, systemisch werkers en andere betrokkenen met hart voor onderwijs

Datum: 22 mei 2019

Tijd: inloop vanaf 15.30 uur, start om 16.00 tot 20.30 uur

Locatie: Het Groene Dak, Simon Bolivarstraat 33 te UTRECHT

Kosten: € 20,- (voor huur locatie en warme maaltijd)

Achtergrond
Systemisch werken is een krachtige manier van kijken naar vraagstukken in het onderwijs. In korte tijd wordt zichtbaar wat er in de onderstroom speelt, wat ruimte geeft aan transformatie en duurzame verandering.

De Systemische Werkplaats Onderwijs is een ontmoetingsplek voor mensen die:

  • vanuit hun betrokkenheid bij het onderwijs in Nederland
  • vanuit de wens hun persoonlijk leiderschap te vergroten om zo positief verschil te maken
  • op een systemische manier samen willen onderzoeken wat er zich aandient in de onderwijspraktijk.

We kijken ernaar uit je (weer) te zien!
Hartelijke groet, Sander Galjaard en Femmy Wolthuis

» Meld je aan voor de Werkplaats op 22 mei. Van harte welkom!
Nieuwsgierig naar de inzichten uit voorgaande werkplaatsen? Zie onze blogs

Bron afbeelding: https://www.score.org/blog/writing-your-business-purpose-and-why-it-matters

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)