aug 112017
 

Op woensdag 27 september 2017 vindt de volgende Systemische Werkplaats Onderwijs plaats. We zoomen deze keer in op het onderwerp Leiderschap in het onderwijs.

Schooldirecteuren, schoolbestuurders, leerkrachten, systemisch werkers en andere betrokkenen met hart voor onderwijs nodigen we van harte uit om aanwezig te zijn.

Aanmelden kan hier, graag vóór 25 september in verband met de catering.

Tijd: inloop vanaf 15.30 uur, start om 16.00 tot 20.30 uur
Locatie: SPO, Orteliuslaan 871, Utrecht
Kosten: €20,- (zaalhuur en warme maaltijd)

Inhoud
‘Hoe zorg ik ervoor dat de kinderen het onderwijs krijgen waar wij voor staan?’ ‘Hoe ga ik om met veeleisende ouders?’ Hoe verhoud ik mij tot het bestuur / de Raad van Toezicht?’ ‘Hoe speel ik als schoolleider in op de maatschappelijke veranderingen?’ ‘Hoe verhouden de verschillende rollen van schoolleider  zich tot elkaar?’, ‘Hoe geef ik leiding aan het proces om te komen tot een professionele en lerende organisatie?’, ‘Hoe inspireer ik mensen?’ ‘Hoe verbind ik menselijkheid en zakelijkheid met elkaar?’ Zomaar een aantal vragen die wij horen in ons werk met schoolleiders en leerkrachten en die te maken hebben met leiderschap.

De Systemische Werkplaats Onderwijs op 27 september aanstaande biedt ruimte om deze en andere vragen met betrekking tot leiderschap op een systemische manier te onderzoeken. Dit betekent dat we gaan kijken naar wat er in de onderstroom speelt bij deze vraagstukken. Op deze manier verzamelen we nieuwe informatie over leidinggeven in het onderwijs.

De Systemische Werkplaats Onderwijs is een ontmoetingsplek voor mensen die:

  • vanuit hun betrokkenheid bij het onderwijs in Nederland
  • vanuit de wens hun persoonlijk leiderschap te vergroten om zo positief verschil te maken
  • op een systemische manier samen willen onderzoeken wat er zich aandient in de onderwijspraktijk.

We kijken ernaar uit je (weer) te zien!
Hartelijke groet, Sander Galjaard en Femmy Wolthuis

» Meld je aan voor de Werkplaats op 27 september. Van harte welkom!
Nieuwsgierig naar de inzichten uit voorgaande werkplaatsen? Zie onze blogs

 

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)