100 dagen document

Versterk jouw schoolleiderschap in de eerste 100 dagen op school

Als je begint als schoolleider op een school, komt er veel op je af. Om je hierin te ondersteunen hebben we het zogenaamde ‘100 dagen document: Versterk jouw schoolleiderschap in de eerste 100 dagen op school’ gemaakt.

Dit document helpt je om van je frisse blik gebruik te maken door bewuster te kijken tijdens de eerste honderd dagen in jouw nieuwe rol, waardoor je nog meer inzicht krijgt in de boven-en onderstroom van jouw organisatie.  Je vergroot je systeem- en zelfbewustzijn en daarmee jouw impact als schoolleider. Zo kun je je leiderschap helderder vormgeven en beter vaststellen wat je samen met je team, leerlingen en ouders wilt gaan doen.

Ook schoolleiders die 1000 dagen (of meer ;-)) op school werken en interim-schoolleiders geven aan dat dit document heel behulpzaam is bij het leidinggeven aan de ontwikkeling van de school. Voel je vrij deze link te delen.

Vervolg
Samen met E-Wise hebben we een online cursus ontwikkeld die geaccrediteerd is door het Schoolleidersregister PO. In de online cursus gaan we dieper in op thema’s die raken aan het versterken van jouw schoolleiderschap. Ook nemen twee schoolleiders je mee in hoe zij de transitiecirkel en de principes van een gezonde organisatie toepassen in hun dagelijkse praktijk. Hier vind je meer informatie.

We weten uit eigen ervaring dat het helpt om samen met iemand anders uit te zoomen en je gedachten te ordenen. Daarom bieden we je de gelegenheid om met één van ons 30 minuten te sparren naar aanleiding van het gebruik van het 100 dagen document.

Als je wilt:

  • duiden we met jou samen wat de waarnemingen betekenen voor de organisatie en voor jouw leiderschap
  • onderzoeken we met jou hoe de ervaringen op school jou raken, zodat je vrijer bent in je leiderschap
  • kijken we met je mee naar de onderstroom in jouw organisatie
  • denken we met je mee hoe je je team, de bestuurder en de MR meeneemt in de bevindingen die je wilt presenteren
  • geven we samen met jou vorm aan het proces na de eerste 100 dagen om de organisatie mee te nemen in de gewenste ontwikkelingen

Spreekt dit je aan? Neem dan contact op met femmy@inmundo.nl, 06 – 12 93 53 52 en sander@inmundo.nl, 06 – 52 41 48 29.