Over ons

Femmy Wolthuis

Bewust-zijn vergroten en mensen bekrachtigen is de rode draad in mijn leven. Ik nodig mezelf en anderen steeds weer uit om vanuit wie we in essentie zijn hun bijdrage te leveren aan deze wereld.

In het groot en in het klein
Tijdens mijn studie Internationale Betrekkingen en mijn werk als beleidsmedewerker bij de vakbond CNV richtte ik mij in eerste instantie op het vergroten van eerlijke kansen op ontwikkeling wereldwijd.
Daarna heb ik mijn grenzen verlegd en heb ik mij gericht op individuele ontwikkeling. Als loopbaanbegeleider aan de Universiteit van Amsterdam begeleidde ik duizenden studenten bij hun studiekeuze- en loopbaanvragen. Keer op keer raakt het me als iemand ontdekt wat er voor hem of haar echt toe doet en de stap durft te zetten om daarvoor te gaan.

Daarom werk ik in het onderwijs
Nu werk ik met individuen en teams in het onderwijs. Mijn hart ligt bij het onderwijs als een plek bij uitstek om het bewust-zijn te ontwikkelen. Ik geniet ervan als ik zie wat er gebeurt, als iemand zichzelf inbrengt, met alle waarnemingen, gevoelens en kennis die aanwezig is. Het opent de weg om als mens te verschijnen en samen te leren en te ontdekken. Dat vraagt moed om in de ogen te kijken wat er speelt. Het brengt zoveel ontspanning en plezier als dat lukt.
Als je als leidinggevende de context creëert waarin ieder mens wordt gezien en op waarde schat en er met plezier samen geleerd kan worden, dan straalt dat af op de leerlingen en het onderwijs dat zij krijgen. Daar is het me om te doen. En daarom werk ik met hart en ziel en veel plezier als oprichter, bestuurder en procesbegeleider en coach bij In Mundo.

Sander Galjaard

Het vergroten van het persoonlijk-en systeembewustzijn van leidinggevenden door jezelf open en kwetsbaar op te stellen en vandaar uit in de ruimte stappen, zonder dat je altijd weet waar je uitkomt. Dat is de rode draad in mijn werk. En spannend én ontzettend leuk!

Allereerst ben ik zelf de weg gegaan van kwetsbaarheid en nieuwsgierigheid en om vervolgens samen met de ander op onderzoek uit te gaan om dat ook te doen.  De focus ligt daarbij op het ‘zijn als leider’. Dat ‘zijn’ wordt zichtbaar in de onderstroom.

Ik ben een onderwijsmens in hart en ziel en ken het onderwijsveld vanuit veel verschillende rollen, begonnen als leraar op een basisschool. Telkens ben ik op zoek naar de mens achter de professional. Het onderwijs is een mensen-beroep bij uitstek. Je neemt jezelf altijd mee in je rol. Het onderwijs is voor mij een plek om je mens-zijn te ontwikkelen.

Als procesbegeleider/consultant en leidinggevende heb ik veel scholen, teams en leidinggevenden begeleid in het basis- en voortgezet onderwijs. Nu werk ik met hart en ziel en veel plezier als oprichter, bestuurder en procesbegeleider en coach bij In Mundo.

Corinne Jongeneelen

Floris Alberse

Paulien Adriana