Over ons

Sander Galjaard

Sander

Ik ben een onderwijsmens in hart en ziel en ken het onderwijsveld vanuit veel verschillende rollen, begonnen als leraar op een basisschool. Als trainer/consultant heb ik veel scholen, teams en leidinggevenden begeleid in het basis- en voortgezet onderwijs.

Rode draad in mijn werk is om leraren te verbinden aan veranderingen, waarbij ik de onderwijskundige bril verbind aan een systemisch blik, gericht op de gehele organisatie. Ik bied daarin helderheid door bewustwording en inzichten te bieden.

Ik heb mijn opleiding bij het Bert Hellingerinstituut in Groningen gevolgd (SDO 16). Daarna heb ik bij Phoenix Opleidingen diverse workshops gevolgd. In het NetMerk VerderKijken heb ik in de praktijk het systemisch werken met bedrijven en instellingen geleerd. In mijn werk op het APS ben ik vooral met scholen en teams aan de slag. Om initiatieven te bundelen en opstellers samen te brengen ben ik gestart met een systemische werkplaats onderwijs.
Ik geniet optimaal als ik systemisch werk, omdat daar alles samenkomt, wat ik tot nu toe geleerd heb. ‘Er zijn’ bij systemisch werken is het mooiste en tegelijkertijd het moeilijkste wat er is.

Mijn motto: samen top-prestaties bereiken!

 

Femmy Wolthuis2012 Femmy portret.jpg

Bewust-zijn vergroten en mensen bekrachtigen is de rode draad in mijn leven. Ik nodig mensen steeds weer uit om vanuit wie zij in essentie zijn hun bijdrage te leveren aan deze wereld.

Tijdens mijn studie Internationale Betrekkingen en mijn werk als beleidsmedewerker bij de vakbond CNV richtte ik mij in eerste instantie op het vergroten van eerlijke kansen op ontwikkeling.

Daarna verlegde ik mijn grenzen en richtte mij op individuele ontwikkeling. Als loopbaanbegeleider aan de Universiteit van Amsterdam heb ik inmiddels duizenden studenten begeleid bij hun studiekeuze- en loopbaanvragen. Keer op keer raakt het me als iemand ontdekt wat er voor hem of haar echt toe doet en de stap durft te zetten om daarvoor te gaan.

Tijdens de opleiding ‘Werken met het levensverhaal’ van Eva de Waard ben ik in aanraking gekomen met de kracht en schoonheid van het systemisch werken. Mijn systemische opleiding heb ik gevolgd bij Jolanda van Millingen en Richard Spek van De Eerste Verdieping (familieopstellingen), Liesbeth Overdijk van Bureau Elan (loopbaanopstellingen) en Jan Jacob Stam, Bibi Schreuder, Anton de Kroon en Christine Blumenstein-Essen van het Bert Hellinger Instituut (Systeemdynamiek in organisaties, SDO 24)
Wat me aanspreekt in het systemisch werken is het oordeelloos waarnemen, zijn met wat er is en werken met het besef dat we gevormd worden door het geheel waar wij onderdeel van uitmaken.

Mijn hart ligt bij het onderwijs als een plek bij uitstek om het bewust-zijn te ontwikkelen. Vanuit mijn bedrijf Eduwijs lever ik hieraan mijn bijdrage, onder anderen door middel van dit systemisch onderzoek naar het onderwijs in Nederland.